Lähde kanssamme Itämeren laineille lauantaina 27.1.2024 ja ilmoittaudu mukaan Turun Journalistiyhdistyksen ja Pirkanmaan Journalistien perinteiseen laivaseminaariin!

Tällä kertaa suuntaamme matkaan Naantalista Finnlinesin laivoilla. Menomatkalla pääsemme uutukaisen M/S Finnsiriuksen kyytiin. Puheenaiheina risteilyllä on muun muassa true crimen etiikka ja journalistiset kohut.

Ilmoittaudu mukaan 14.12. mennessä täyttämällä lomake tämän linkin takaa.

Osallistumismaksu Turun Journalistiyhdistyksen jäsenille on 40 euroa. Opiskelijajäsenille hinta on 25 euroa. Hinta maksetaan yhdistyksen tilille FI46 8000 1600 3548 24 etukäteen. Jos et ole TJY:n jäsen, mutta haluat mukaan, kysy toimintaohjetta osoitteesta toimisto@turunjournalistit.fi.

Hinta sisältää:

  • Kuljetuksen aamulla Turun päärautatieasemalta Naantalin satamaan.
  • Piknik-risteilyn Finnlinesin laivoilla. Laiva lähtee Naantalista klo 10.30 ja palaa Naantaliin klo 20.10.
  • Seminaariohjelman.
  • Aamiaisen, ruokaisan välipalan ja päivällisbuffetin laivoilla.
  • Kuljetuksen illalla Naantalin satamasta Turun päärautatieasemalle.

Ilmoittautuminen on sitova lukuun ottamatta sairaustapauksia.

Alustajat ja aiheet 

Heidi Laaksonen: True crimen kipukohdat ja haasteet. Miten tosielämän rikoksista rakennetaan kiinnostavia ja eettisiä podcastsisältöjä?

Heidi Laaksonen on  pitkänlinjan radiojournalisti Yleltä ja Koura-palkittu tuottaja. Hän on työskennellyt myös Suomen Podcastmediassa tuottajana ja ajautui siellä true crime -podcastien pariin. Heidi työskentelee tällä hetkellä Mediakunnassa ja hänellä on työn alla useita podcast-tuotantoja, joista osa kertoo tosielämän rikoksista.


Ulla Järvi: Pitääkö journalistin piitata kielteisen mediajulkisuuden seurauksista?

Kielteinen mediahuomio pelottaa etenkin näkyvissä tehtävissä toimivia ihmisiä. Sosiaalinen media vielä lisää pyörremyrskyn silmään joutuneen painetta. Yleensä ihminen on itse aiheuttanut julkisen ryöpytyksen, mutta joskus kohteeksi voi joutua vain ”virkansa puolesta”. Meidän toimittajienkin on syytä ajoittain kysyä, mikä on vastuumme esimerkiksi asettaessamme yksittäisen ihmisen vastuuseen kokonaisen organisaation toiminnasta. 

Salolainen toimittaja Ulla Järvi työskentelee Suomen tiedetoimittajain liiton pääsihteerinä. Hänen uusin tietokirjansa, äänitietokirja Armoton media, käsittelee erittäin kielteistä julkisuutta. Järvi on muun muassa tutkinut Julkisen sanan neuvoston asiaa koskevia ratkaisuja kymmenen ensimmäisen toimintavuoden ajalta.


Tapahtuman kolmas puhuja vahvistuu myöhemmin.

Tapahtumat, Uutiset