Alueosasto – katto korkealla ja seinät leveällä

Alueosasto on TJY:n osastoista suurin ja kaunein! Parilla sadalla jäsenellämme olemme suurempi osasto kuin muut osastot yhteensä. Meitä on moneksi: työskentelemme pientoimituksissa, viestinnän tehtävissä, freelancereina ja monenmuotoisina yrittäjinä. Toiset meistä opiskelevat tai hakevat töitä. Rikkautemme on moniäänisyys ja kaikenlainen epätyypillisyys. Meillä kukoistaa ajatuksen ja luovuuden vapaus!

Toimintamme on jäsenistönsä näköistä. Järjestämme muun muassa koulutuksia sekä virkistystoimintaa jäsenten toiveita kuunnellen. Freelunch kokoaa freelancerit lounaalle kerran kuussa. Joulun lähestyessä vietämme liki legendaarista pikkujoulujuhlaa.

Tärkeintä kaikessa toiminnassamme on kollegojen saapuminen yhteen ja ajatustenvaihto. Tavoittelemme sitä, mikä on juuri nyt kiinnostavaa ja innostavaa. Yhdessä olemme vahvempia.

Puheenjohtaja Hanna Hyttinen (2024)


Turun Sanomien toimitusosasto

Turun Sanomien toimitusosaston yli 70 jäsentä työskentelevät Varsinais-Suomen suurimmassa mediatalossa.

Toimitusosaston tavoitteena on muun muassa luoda ja kehittää hyvää yhteishenkeä sekä koota ja ilmaista jäsentensä keskuudessa esiintyviä mielipiteitä. Osasto pyrkii myös parantamaan jäsentensä taloudellista asemaa ja työoloja, tehostamaan tiedonvälitystä työpaikalla sekä vaikuttamaan yrityksen toimitus- ja henkilöstöpolitiikkaan.

Viime vuosina toiminnan painopisteitä ovat olleet yhteishengen luominen, jaksamisen edistäminen sekä luottamusmiehen tukeminen. Lisäksi toimitusosasto järjestää esimerkiksi yhteisiä virkistys- ja harrastustapahtumia. Perinteisiin kuuluvat kesätoimittajille ja vakituiselle väelle järjestettävät illanvietot sekä osaston pikkujoulut.

Puheenjohtaja Ritva Setälä (2023)


Forssan Lehden toimitusosasto

Forssan Lehden toimitusosasto ei ole koolla pilattu kuten ei lehtikään. Aktiivijäseniä on hiukan toistakymmentä.

Vaikka Forssan Lehti siirtyi vuoden 2013 lopulla Hämeen Sanomien omistukseen, toimitusosasto on pysynyt Turun Journalistiyhdistyksessä. Toimitusosaston toiminta keskittyy virkistykseen ja edunvalvontaan.

Forssan Lehtihän on 1917 perustettu Suomen pienin seitsenpäiväinen sanomalehti. Forssan Lehden toimialue on Lounais-Häme ja se on mukana Lännen Mediassa.

Puheenjohtaja Petri Ojanen (2023)


Salon Seudun Sanomien toimitusosasto

Salon Seudun Sanomien toimitusosasto on nimeään suurempi. Osaston 27 jäsenen joukossa on Salon Seudun Sanomien toimittajien lisäksi kaksi Kunnallislehden toimittajaa ja yksi Kaarina-lehden toimittaja.

Osasto on verkostoitunut. Asko Lehtonen toimii Suomen Journalistiliiton järjestövalmiustyöryhmän puheenjohtajana ja Suvi Kulla on Turun Journalistiyhdistyksen hallituksessa.

SSS:n toimitusosaston tärkein tehtävä on tukea pääluottamusmiestä työssään. Siinä sivussa se sammuttaa parhaan kykynsä mukaan SSS:n toimituksen kahvinjanoa. Osasto saa nimittäin tulonsa SJL:n osastopalautusten lisäksi kahvin ja virvokkeiden myynnistä.

Toimitusosaston vuotuinen toiminta koostuu sääntömääräisistä kokouksista ja keväisestä virkistysretkestä. Viime vuosina on järjestetty myös syksyisiä illanviettoja yhdessä työnantajan kanssa.

Puheenjohtaja Suvi Kulla (2023)


Åbo Underrättelser

Ruotsinkielinen paikallislehti ÅU perustettiin vuonna 1824 ja se on siten Suomen vanhin päivälehti. Lehden kustantajana toimii Förlags Ab Sydvästkusten, joka julkaisee myös kaksikielistä Pargas Kungörelser – Paraisten Kuulutukset -lehteä (PK) Paraisilla.

ÅU:ssa työskentelee 13 toimittajaa, mukaan lukien uutispäälliköt. PK työllistää yhden toimittajan. Toimitusjohtajana ja päätoimittajana toimii Tom Simola.

Ydinaluettamme on Varsinais-Suomi, mutta erityisesti kaksikielinen Turku, Parainen, Kemiönsaari, Kaarina sekä saaristo ovat alueita, joita seuraamme tarkasti. Päätoimitus sijaitsee Turun Logomossa. Lisäksi ÅU:lla on toimitus Paraisilla sekä Kemiössä.

Toimitusosastona järjestämme vuosittain pikkujoulut ja käymme silloin tällöin ravintolassa syömässä. Meillä oli joukkue Paavo Nurmi Maratonilla.

Svenskspråkiga ÅU grundades 1824 och är Finlands äldsta dagstidning. Tidningen ges ut av Förlags ab Sydvästkusten, som även ger ut Pargas Kungörelser (PK) – den tvåspråkiga lokaltidningen i Pargas.

ÅU:s redaktion har 13 journalister, nyhetscheferna inräknade. På PK jobbar en journalist. Chefredaktör och vd är Tom Simola.

Vi bevakar Egentliga Finland, med fokus på Åbo, Pargas och Kimitoön, inklusive skärgården på samtliga orter. Huvudredaktionen finns i Logomo i Åbo. Därtill har ÅU en redaktion i Pargas och en i Kimito.

Ordförande Annina Suominen (2023)


Ikinaakat

Ikinaakat retkellä Villa Mediassa elokuussa 2018

Ikinaakat on Turun Journalistiyhdistyksen eläkeläisosasto. Jäsenemme ovat eläköityneitä toimittajia Turun seudulta ja Varsinais-Suomesta.

Kokoonnumme kuukauden toisena torstaina klo 13 lounaalle Panimoravintola Kouluun. Ruokailun jälkeen on vuorossa asiantuntijan alustus kiintoisasta, ajassa liikkuvasta aiheesta ja keskustelua siitä. Kuukauden viimeisenä torstaina klo 15 tapaamme epävirallisen jutustelun merkeissä kantapöydässämme ravintola Old Bankissa. Vuosittain teemme myös pieniä retkiä lähiseudulle, käymme teatterissa ja välillä myös piknik-risteilyllä Ahvenanmaalla.

Mukaan Ikinaakkojen parveen pääset, kun eläkkeelle jäätyäsi ilmoitat Turun journalistiyhdistyksen asiainhoitajalle halusi tulla mukaan toimintaan ja sähköpostiosoitteesi. Ikinaakoilla ei ole jäsenmaksua. Lisätietoja Ikinaakoista saat toiminnan nykyisiltä vetäjiltä Heli Venholta (heli.venho@gmail.com) ja Liisa Sundelinilta (liisa.sundelin@gmail.com).

Hallinto