Ihanat maisemat ja leppoisa retkeily kutsuvat! TJY:n kevätretki lauantaina 25.5. suuntaa Teijon kansallispuistoon ja viehättävään Mathildedalin kylään. Bussikuljetus vie meidät ensin Teijon kansallispuiston maisemiin, jossa kierrämme oppaan johdolla noin 5 km pitkän Matildanjärven lenkin. Mukana on pientä luontoaiheista ohjelmaa. Reippailun jälkeen nautimme ansaituksi lounaaksi artesaanipizzat Matildan kartanossa ja tutustumme kyläleipomoon ja –panimoon. Ruokailun yhteydessä kuulemme ruukkikylien historiasta ja nykyisyydestä. Voimme ruokailun jälkeen piipahtaa suklaapuodissa tai alpakkatuotepuodissa tai ihastella vanhan ruukin rakennuksia. Loppupäivän ja illan vietämme Villa Mediassa, jossa yhdistys tarjoaa grillattavaa sekä tykötarpeita. Sauna lämpenee, ja kuka tietää vaikka uimassa ja soutelemassakin uskaltaisi käydä!

Retki ei ole esteetön, vaan Matildanjärven lenkillä on jonkin verran pitkospuita tms. haastavampaa maastoa. Retki sopii kuitenkin myös lapsille, vanhemmat osaavat varmasti parhaiten arvioida jälkikasvunsa jaksamisen.

Retken hinta on ruokailuineen 30 e/jäsen, 40 e/avec, 20 e/lapsi. Bussikuljetus lähtee klo 9 Turusta ja voi tarvittaessa poiketa Salossa. Paluu Turkuun on viimeistään klo 21. Ilmoittaudu (kerro mahd. erityisruokavaliosta) os. toimisto@turunjournalistit.fi viimeistään 17.5.

Uutiset