Helmikuun Jälki-istunnossa aiheena tulevaisuuden toimittajat

Helmikuun Jälki-istunnossa selvitetään, mistä tulevaisuuden journalistit on tehty. Mitä opiskelijoille tänä päivänä opetetaan journalismista? Ovatko journalismin opiskelijat yhtä vihervasemmistolaisia kuin väitetään? Entä miten tekoäly vaikuttaa journalismin opetukseen?

Jälki-istunto järjestetään tiistaina 27.2. klo 18–20 Bar Edisonissa (Kauppiaskatu 4, Turku). Keskustelemaan saapuvat Turun ammattikorkeakoulussa journalisteja kouluttavat Johanna Ailio ja Anna Kuusela.

Johanna Ailio on ollut ammattikorkeakoulussa lehtorina vuodesta 2000 alkaen, ensin Diakonia-ammattikorkeakoulussa ja sitten Turun ammattikorkeakoulussa koulutuksen siirryttyä sinne vuonna 2011. Ailion pääasiallinen opetusalue on videojournalismi ja hän on ollut osallisena monen eri oppimissuunnitelman teossa. Hän ohjaa journalismin ja viestinnän harjoitteluja sekä opinnäytetöitä ja on ollut journalismin valintakokeesta päävastuussa usean vuoden ajan.

Anna Kuusela aloitti viime syksynä media-alan lehtorina Turun ammattikorkeakoulussa. Tätä ennen hän työskenteli 20 vuotta Turun Sanomissa erilaisissa toimittajan ja tuottajan tehtävissä. ”Antoisinta uudessa työssä on ollut opiskelijoiden ohjaus sekä uusiin kollegoihin ja työtapoihin tutustuminen”, Kuusela kertoo. Häntä kiinnostaa tällä hetkellä erityisesti se, miten tekoälyn voi valjastaa journalistin työkaluksi.

Tapahtumat, Uutiset