Salon läntisen avoterveydenhuollon ylilääkäri Kaisa Ellä (oik.) noutamassa palkintoa Turun Journalistiyhdistyksen puheenjohtaja Sini Silvànilta ja varapuheenjohtaja Asko Lehtoselta. Kuva: Mathias Luther/ Turun Journalistiyhdistys

Turun Journalistiyhdistys palkitsi ylilääkäreitä koronatiedottamisesta

Turun Journalistiyhdistys jakoi ensi kertaa uuden Vuoden Naakka -palkinnon vuodella lykkääntyneissä satavuotisjuhlissaan maaliskuussa. Palkinto jaetaan jatkossa vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt journalismin tai journalistien asiaa omalla toiminnallaan ammattikunnan erityisesti arvostamalla tavalla.

Yhdistys myönsi palkinnon nyt Jutta Peltoniemelle ja Kaisa Ellälle. Tyksin tartuntatautien valvonnasta vastaava ylilääkäri Jutta Peltoniemi on edistänyt journalistista asiaa korona-aikana mitä suurimmissa määrin: auttanut sekä toimittajakuntaa että lukijoita ymmärtämään. Kipeästi kaivattua tietoa Peltoniemi on ehtinyt jakaa pandemian pahimmissakin myrskyissä, toimien samalla järkähtämättömän ammattitaitoisella otteellaan korvaamattomana yhdyshenkilönä sairaanhoitopiirin, aluehallintoviraston ja kaupungin terveydenhuollon välillä. 

Ylilääkäri Kaisa Ellä toimii Salossa tartuntataudeista vastaavana lääkärinä. Hän on koko koronaepidemian ajan ollut tärkeä tietolähde medialle. Ellän oma koronatapausten varjokirjanpito on auttanut seuraamaan tilannetta, jos THL:n luvuissa on ollut epäselvyyksiä. Kiireisistä ajoista huolimatta Ellä on ollut tavoitettavissa, ja hänen kommenttinsa ovat tarjonneet selkeän ja kansantajuiset kuvan koronatilanteesta.

Uutiset