Sienimetsään 28.9.

Sienettääkö? Tule sieniretkelle Kurjenrahkaan todellisen asiantuntijan kanssa lauantaina 28.9. ! Korit ja sieniveitset föli ja omat eväät! ”Varma” tieto kertoo, että tyhjin käsin ei palata…

Päivi Lehtonen, ekologi, ravintolakokki, keittokirjailija ja sienten huipputuntija opastaa Kurjenrahkan kansallispuiston metsiin sieniretkelle lauantaina 28. syyskuuta kello 14 – 17, Kurjenrahka, Kuhankuonon kansallispuisto

Lähtöpaikka on Savojärven rantapiha, Savojärventie 104, 21270 Nousiainen

Retken järjestää alueosasto, jonka jäsenille retki on ilmainen. Muiden osastojen jäseniltä ja aveceilta hinta on 10 euroa/henkilö. Kerro, jos tarvitset kyytiä tai jos voit ottaa kyytiin.
Ilmoittaudu alueosaston sihteerille 25.9. mennessä osoitteeseen anne.kortela@ydinviesti.fi


Tätä on luvassa Päivi Lehtosen omin sanoin:

”Rakastatko sieniä, muttet tunne kuin kantarellin? Kiinnostaisiko tietää, mistä sienistä löydät esimerkiksi curryn, karvasmantelin, sitruunan, appelsiinin ja kookoksen aromeja? Tai lihaisaa, mehevää, silkkistä tai vaahtokarkkimaista rakennetta? Samalla, kun löydämme ja tunnistamme sieniä, opimme myös, että sienistä on moneksi, sekä suolaisissa alku- ja pääruoissa että lisäkkeissä, makeissa jälkiruoissa ja karamelleissa, kuin myös kirpeänmakeissa pikkelseissä ja muissa säilykkeissä.

Tule siis opettelemaan jotain sellaista, mitä et kuvitellut sienien parista löytäväsikään! Jos villimpi makuseikkailu ei kiinnosta, opit varmasti myös hyviä peruslajeja, jotka sujahtavat perinteisiin keittoihin, piirakoihin ja kastikkeisiin, etkä ole enää niiden muutaman kantarellipaikan varassa, jotka Joku Muu käy tyhjentämässä juuri ennen sinua. Sillihapero, limanuljaska ja sikurirousku odottavat metsässä juuri sinua!”

Tapahtumat