Kuuntelukävely tarjoaa uuden tavan lähestyä ympäristöä kuuntelemalla. Torstaina 10. syyskuuta 2020 kello 18 alkaen kävellään ja kuunnellaan Martissa ja Aurajoen rannalla.

Kuuntelukävelyllä harjoitellaan kuuntelemisen taitoa ja pohditaan yhteistä ääniympäristöämme ja sen rakennetta. Kävely on samalla hiljentymis- ja rentoutusharjoitus. Kävelyn oppaina ovat taiteilijat Simo ja Tuike Alitalo.

Kokoontuminen ja lähtö Turun Journalistiyhdistyksen toimistolta to 10.9. klo 18.00. Ilmoittaudu keskiviikkoiltaan 9.9. mennessä os. toimisto@turunjournalistit.fi  Mukaan mahtuu noin 15 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.  Omavastuuhinta on 5 e/osallistuja. Ethän tule mukaan sairaana.

Kävely tapahtuu puhumatta ja ilman elektronisia laitteita kuten puhelimet ja kamerat. Alun lyhyessä johdannossa oppaat neuvovat yksinkertaisia menetelmiä, miten kuuntelua voi harjoitella ja miten kävelyllä toimitaan. Sen jälkeen kävellään oppaiden suunnittelemaa reittiä yhdessä, säästä ja olosuhteista riippuen noin tunnin ajan. Kävelyn jälkeen käydään keskustelu, jossa pohditaan lyhyesti kävelyn aikana kuultua sekä kuuntelemiseen ja ääniympäristöihin liittyviä kysymyksiä.

Kävelylle voivat osallistua kaikki, jotka jaksavat kävellä normaalia kävelyvauhtia noin tunnin ajan. Varusteiksi kunnon kävelykengät ja sään mukaiset vaatteet. Kävelyllä ja keskustelussa noudatetaan turvavälejä. Lemmikit eivät voi osallistua.

Simo Alitalo on äänitaiteilija, joka on tehnyt installaatioita, radiotaidetta ja ääniteoksia useiden vuosikymmenien ajan. Teoksia on ollut esillä ja esitetty Suomen lisäksi eri puolilla maailmaa. Tuike Alitalo on toimittaja joka nykyään keskittyy yhteisölliseen äänitaiteeseen ja ympäristötaiteeseen.

Simo ja Tuike Alitalo ovat järjestäneet kuuntelukävelyjä eri puolilla Suomea, Euroopassa sekä Yhdysvalloissa. Ennen tämän kevään pandemiaa he olivat kuuntelemassa ja kävelemässä Pariisissa. 

Tapahtumat