Toimittajat pandemian vallassa – mitä tapahtui journalismissa? Koronajournalismikeskustelu 3.10. klo 15.15

Toimittajat pandemian vallassa – mitä tapahtui journalismissa? Koronajournalismikeskustelu – katso videotallenne!

Huom! Voit katsoa keskustelun tallenteen tästä linkistä!

Korona myllersi tsunamin tavoin koko tavanomaisen elämän. Tiedonjano oli pohjaton, lukijamäärät järisyttäviä ja media nousi välittömästi huomion keskipisteeseen. – Mitä korona tarkoitti toimittajille ja journalismille? Mitä toimituksissa tapahtui ja mitä toimittajille tapahtui? Miltä journalismi näytti lääketieteen ammattilaisten näkökulmasta?

Tule kuulemaan eri näkökulmia aiheesta ja pistä lusikkasi samaan soppaan osallistumalla keskusteluun!

Turun Journalistiyhdistys ry (TJY) tarttuu ajankohtaiseen ja meitä kaikkia koskettavaan aiheeseen. Tapahtuman tarkoitus on keskustella koronapandemian uutisoinnista journalismin, lääketieteen, uutistoimituksen, toimittajien ja taudin itse kokeneen toimittajan kannalta.

Yleisölle avoin keskustelu Toimittajat pandemian vallassa – mitä tapahtui journalismissa? lauantaina 3.10.2020 klo 15:15 – 16.30, Turun pääkirjaston Studio, Linnankatu 2, Turku.

Ohjelma:

15:15 Aloitus ja osallistujien esittely, Sini Silván, Turun Journalistiyhdistyksen puheenjohtaja

Aloituspuheenvuorot                   

Lääkärin ajatuksia koronapandemiasta – ja journalismista, Jarmo Oksi, infektiotautien vastuualueen johtaja, Tyks, ylilääkäri, professori

Työelämäprofessorin havaintoja koronajournalismista, Reetta Räty, journalistiikan työelämäprofessori, Tampereen yliopisto. Miten journalismi toimi, kun tiedontarve oli valtavaa, ja lukijamäärät järisyttäviä. Kenen korona-ajasta on kerrottu – kenen tarina on kertomatta.

Millä eri tavoilla korona vaikutti uutistyöhön, Anne Savolainen, uutistoimituksen päällikkö, Turun Sanomat

Kokemuksia koronan sairastaneena ja koronasta kirjoittavana toimittajana, Asko Lehtonen, kuntatoimittaja, Turun Journalistiyhdistyksen varapj, Salon Seudun Sanomat

15:50–16:30 Keskustelu
– Tiedontarve ja uutisähky samaan aikaan; kun tilanne eli, tiedot muuttuivat – miten näkyi uutisoinnissa?
– Onko koronajournalismissa kysytty oikeita kysymyksiä?
– Onko journalismi muuttunut?
– Ylilyönnit: epävarmuus, valeuutiset ja salaliittoteoriat
– Yleisökysymykset

Tapahtumassa noudatetaan koronaohjeistuksia, ja Studion osallistujamäärä on rajattu 30:een. Tarjolla on maskeja ja käsidesiä. Voit myös katsoa myöhemmin keskustelusta tallennetun videon (https://www.turunjournalistit.fi).

Tapahtumat