Ryhmäviisumiin pääsee yksinkertaisimmin mukaan täyttämällä sähköinen lomake allaolevien ohjeiden mukaan nimenomaan 14-18.8 välillä ja postittamalla tulostettu lomake ja sen liitteet 18.8 matkatoimistolle, osoite alimpana. Ennen sitä, hanki passikuva ja Venäjän matkavakuutustodistus

Näin täytät sähköisen hakemuksen (paperihakemuksessa kysytään samat asiat, tietoa siitä ohjeen lopussa):

1. Mene sivulle visa.kdmid.ru. Ensimmäisellä sivulla, valitse maa (Suomi), kieli (suomi), napsauta Olen lukenut käyttöehdot (lue ne) ja napsauta Luo uusi hakemuslomake. 

2. Toisella sivulla, ota talteen hakemuslomakkeen numero (sillä voit myöhemmin muokata hakemusta) ja anna salasana joka on nevatours1.  Lähetä hakemuslomake.

3. Kolmas sivu tarjoaa taas samaa numeroa. Seuraava.

4. Neljäs sivu: 

 • valitse kansallisuutesi = Finland, vain Suomen kansalainen voi olla mukana ryhmäviisumissa. Jos et ole Suomen kansalainen sinun täytyy hankkia oma viisumi (maksaa noin 70 euroa, mutta saat matkasta alennusta 68 euroa). 
 • Purpose of visit (section) = tourism(turistiviisumi), 
 • Purpose of visit = tourist group(turistiryhmä), 
 • Visa category and type = common tourist group (tavallinen ryhmäturistiviisumi), 
 • Number of entries = single(kertaviisumi) 
 • Date of entry into Russia = 22 September 2017
 • Date of exit from Russia = 24 September 2017
 • ja Seuraava.

5. Viides sivu : Henkilötiedot. 

6. kuudes sivu: Passin numero, myöntämispäivä ja voimassaolo. 

7. Seitsemäs sivu: Vierailun tiedot näin:  

 • Which institution are you going to visit = Travel company
 • Name of organisation = Saimaan liikenne
 • Adress = Pietari
 • Reference number = 015301
 • Confirmation number = 0000
 • Itinerary = Sortavala
 • Do you have medical insurance policy valid in Russia? = yes , katso huomautus vakuutustodistuksesta. 

8. Kahdeksas sivu: osoite- ja työpaikkatiedot, pakolliset.

 • Tieto siitä tuleeko joku passiisi merkitty alle 16-vuotias mukaan matkalle. 
 • Tieto siitä onko sinulla sukulaisia Venäjällä.

9. Yhdeksäs sivu: Mihin paperiversio kuvineen ja liiteineen tullaan toimittamaan? 

 • Oikea vastaus: Visa Application Center VFS UK (Turku). Valitse pudotusvalikosta, ja Seuraava. 

10 kymmenes sivu: Yhteenveto. 

 • Muokkaa tai  Tallenna.

11. Yhdestoista sivu. Jos uskot että kaikki on oikein, lue tulostusohje ja paina Tulostus muodossa A4. 

Huom! Tulostus ei näytä toimivan yhdistelmällä Mac+Safari, mutta kyllä esim Mac+Firefox. Jos olet täyttänyt Safarissa voit tässä vaiheessa poistua, avata osoite visa.kdmid.ru Firefoxissa ja päästä tulostamaan Avaa aiemmin luotu hakemuslomake-napin avulla (otithan sen numeron talteen?).

 

Aikataulusta: Helpointa on täyttää lomake 14-18.8 välillä, tulostaa ja postittaa se liitteineen silloin matkatoimistolle (EI TJY:lle). Sillä tavalla paperidokumentit ehtivät konsulaatin käsittelyyn ajoissa eikä sähköisen dokumentin 30 päivän varastoaika tule vastaan.

 

Tulostettu lomake on kaksisivuinen, ensimmäisen sivun alaosaassa on paikka passikuvalle joka pitää liimata (ei teipata eikä nitoa) paikalleen. Passikuvan täytyy olla alle 6 kk vanha.

=> Täytetyn, kuvalla varustetun ja allekirjoitetun lomakkeen lisäksi TJY:lle täytyy siis lähettää passin kopio ja vakuutustodistus.

Ja jos haluat kuitenkin täyttää lomakkeen käsin lataa pdf-versio tästä ja täytä huolellisesti kynällä. Tämän vaihtoehdon riskinä on että mahdollista virhettä ei huomata ajoissa. 

Paperit pitää nitoa oikeasta yläkulmastaan (huom) järjestyksessä ylhäältä alas: passin kopio - anomuskaavake - vakuutustodistus. 

Passin kopio: Hyvänlaatuinen printti koko passin aukeamasta luonnollisessa koossa eli ei saa pienentää eikä suurentaa. Leikkaa pois ylimääräiset reunat paperista. 

Vakuutustodistus: Varta vasten Venäjän viisumia varten kirjoitettu todistus. Sellaisen saa soittamalla vakuutusyhtiöön. Journalistliiton aktiivijäsen (et ole jäänyt eläkkeelle ennen tätä vuotta) soittaa Turvaan ja kertoo olevansa liiton jäsen y m henkilötiedot, niin todistus tulee parissa päivässä postissa tai vaihtoehtoisesti sähköpostissa. Kopio vakuutuskortista, laskusta tai sopimuksesta EI riitä. Jos ei ole matkavakuutusta, hanki sellainen ja todistus siitä jossa näkyy vakuutuksen aloitus- ja lopetuspäivämäärät (matkan ajankohta täytyy kattaa) ja todistuksessa myös maininta ”kuolemantapauksessa kotiinkuljetus takaisin Suomeen”.

Forssan Matkatoimistolla (vastuullinen matkanjärjestäjämme) on myynnissä Eurooppalainen matkavakuutus, jonka hinta alkaen 18eur/hlö. Neva Toursin kautta saa Venäjän matkoja varten Ergo vakuutuksen. Alle 80-vuotiaille Ergo ja 80-86-vuotiaille Eurooppalainen. Tätä vanhemmille emme voi tehdä vakuutusta. Ergo vakuutus kattaa hoitokulut Venäjällä 30 000 asti ja mahdollisessa kuolemantapauksessa kotiinkuljetuksen Suomeen. Ei kata matkan peruuntumista eikä matkatavaroita. 

Hinnasto kertaviisumiin, Ergo-vakuutus:

Matkustajan ikä

hinta

 0 - 2 v  

4€ / päivä

 3 - 64 v

v 2 € / päivä  

 65 - 74 v  

4 € / päivä  

 75 - 78 v    

6 € / päivä  

 79 - 80 v    

8 € / päivä  

 

Viisumihakemuspaperit postitetaan suoraan matkatoimistolle viimeistään 18.8.2017, osoite:

Forssan Matkatoimisto/

Outi Ahponen

Kartanonkatu 9

30100 Forssa

 Älä lähetä papereita TJY:lle, ne eivät lähde elokuun aikana eteenpäin ja hakemus myöhästyy. 

Paperinipussa pitää siis olla, oikealta kulmaltaan nidottuna ja ylhäältä alas: passin kopio – viisumihakemus jossa passikuva ja allekirjoitus – vakuutustodistus.