Ikinaakkojen kalenteri

Joulukuussa tapaamme kulttuuriretkellä Naantaliin. Torstaina 14.12. menemme tutustumaan taiteilijakoti Casa Haartmaniin ja sen jälkeen lounastamme ravintola Trapissa. Naantaliin mennään Turusta Föli-bussilla ( nro 7 ), joka lähtee klo 11.05. Bussipysäkki on T7 ja se sijaitsee Aurakadun varrella Kauppatorin puolella ja on toinen pysäkki Yliopistonkadulta päin.  Naantaliin voi tulla myös omalla autolla, mutta siitä on kerrottava ilmoittautumisen yhteydessä, jottei turhaan odotella bussiin.
Naantalissa kävelemme bussilta Casa Haartmaniin, jossa opas odottaa meitä klo 12. Casa Haartman sijaitsee Luostarinkadun ja Kristiinankadun kulmassa, sisäänkäynti Luostarinkadun puolelta. Talo on taiteilija Axel Haartmanin ( 1877-1964 ) museoitu taiteilijakoti. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Erik Bryggman. Vuonna 1926 valmistunut talo edustaa klassisismia italialaisin vivahtein. Talossa on Axel Haartmanin taulujen lisäksi mm. Victor Westerholmin, Fanny Churbergin ja Helene Schjerfbeckin töitä. Haartman oli paitsi taiteilija myös taidehistorioitsija ja kirjailija. Turun Taidemuseon intendenttinä hän toimi kolmisenkymmentä vuotta.

Casa Haartmaniin tutustumisen jälkeen menemme lounaalle. Olen varannut  paikat ravintola Trappiin hieman ennen klo 14:ää. Trappin lounaslistalla on valittavissa keittolounas hintaan 7 euroa tai kaksi erilaista pääruokalounasta hintaan 16,90 euroa tai 23,50 euroa.
Naantalin retken kustannukset jakautuvat seuraavasti. Casa Haartmanin opastus ja sisäänpääsymaksut hoituvat Ikinaakkojen Turun journalistiyhdistykseltä saamasta avustuksesta. Omasta kukkarosta on maksettava bussimatkat ( Föli-bussissa kertamaksu 3 euroa tai bussikortilla vähemmän ) ja lounas ravintola Trapissa.

Casa Haartmanin pienehköjen tilojen vuoksi retkellemme mahtuu mukaan  20 ENSIKSI ILMOITTAUTUNUTTA IKINAAKKAA. Ilmoittautumiset 8.12. mennessä Helille joko sähköpostitise ( Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.) tai puhelimitse ( 040 762 3013 ). 

Ikinaakkojen vuoden viimeinen juttutuokio on 28.12. klo 15 Old Bankissa. Silloin viattomien lasten päivänä kantapöytämme odottelee vapaamuotoisia keskustelijoita.