Ikinaakkojen kalenteri

Ikinaakat on varsinaissuomalaisten toimittajasenioreiden oma yhdistys. Jäsenyys ei edellytä TSY:n jäsenyyttä. Puhenjohtajistoon kuuluu vuoden 2016 alusta Heli Venho, Liisa Sundelin ja Marja Myllyluoma. Lisätietoja Ikinaakka-asioista saat osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ikinaakkojen kirje 2017/4

 
Huhtikuun lounastapaamisen aiheena on Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin moninaiset aikaansaannokset. Vajaat neljä kuukautta kestäneen virkakauden aikana hän on toimillaan herättänyt melkoista hämmennystä, huolta, kiukkua ja pelkoa. Mitä vielä on tulossa jatkossa. Sitä pohdimme alustajamme dosentti Benita Heiskasen kanssa. Hän on Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton - keskuksen johtaja.
 
Kokoonnumme torstaina 6.4. lounaalle kello 13 Panimoravintola Koulun yläkertaan. Syötyämme jatkamme yläkerran Cygnaeus-salissa alustuksen merkeissä.
 
Ensi syksynä Ikinaakat lähtevät katsomaan Turun kaupunginteatterin jo ennalta kohuttua "Seitsemän veljestä"-esitystä. Olen varannut meille lippuja 15.marraskuuta klo 12 olevaan näytökseen. Paikat ovat neljännellä ja viidennellä rivillä teatteritalon suurella näyttämöllä.  Ilmoittautumiset tälle teatteriretkelle tarkemmin syyskuussa, mutta nyt voitte jo varata ajan omaan allakkaanne.
 
Huhtikuun juttutuokio on Old Bankissa torstaina 27.4. Silloin kantapöytämme kutsuu Ikinaaakkoja kelo 15 vapaamuotoiseen jutustelutuokioon.
 
Nähdään 6.4. Koulussa ja 27.4. Old Bankissa!
 
Terveisin  Heli
 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. puh. 040 7623013  

Ikinaakkojen kirje 2017/3

Maaliskuun tapaamisessamme tutustutaan kuuluisan turkulaisarkkitehdin Erik Bryggmanin tuotantoon ja vaikutukseen. Alustajaksemme tulee Bryggman-instituutin asiamies Mikko Laaksonen. Hän on perehtynyt monipuolisesti tämän Suomen funktionalismin keskeisen arkkitehdin tuotantoon.

Aloitamme torstaina maaliskuun 9. päivänä klo 13 lounaalla ravintola Koulun yläkerrassa. Syötyämme siirrymme alakertaan Historian luokkaan, jossa alustajamme kertoo Erik Bryggmanin merkityksestä.
Alkuvuodesta Mikko Laaksonen on julkaissut perusteellisesti Bryggmanin kohteita kartoittavan kirjan "Erik Bryggmanin arkkitehtuuri". Hänellä on näitä kirjoja mukanaan, ja kirjan voi ostaa hintaan 50 euroa/ kappale.

Pääsiäisviikon takia Ikinaakkojen huhtikuun lounastapaaminen on jo torstaina 6.4. Silloin aiheena on USAn tammikuussa aloittanut presidentti Donald Trump, ja hänen kohua herättäneet toimensa. Alustajaksi tulee dosentti Benita Heiskanen. Hän on Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton -keskuksen johtaja. 

Ikinaakkojen juttuokiot jatkuvat perinteisesti kuukauden viimeisenä torstaina. Maaliskuussa päivä on 30.3. Kantapöytämme Old Bankissa odottaa klo 15 puheliaita Ikinaakkoja keskustelemaan vapaamuotoisesti.

Nähdään 9.3. Koulussa ja 30.3. Old Bankissa

Ikinaakkojen kirje 2017/2

Helmikuussa pohdimme kotimaan poliittisia kuvioita. Kuukauden alusta eduskunta on palannut takaisin töihin, ja hallitus on kohta kautensa puolivälissä. Lisäksi parin kuukauden päästä on kuntavaalit. Miten tuulinen ja tuima poliittisesta keväästä tulee, ja mitä suuria mullistuksia on odotettavissa, sitä pohdiskelemme asiantuntijan  opastuksella.
Alustajaksemme tulee Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.
 
Kokoonnumme torstaina helmikuun 9. päivänä kello 13 vanhaan tapaan ravintola Koulun yläkertaan lounaalle. Ruokailun jälkeen siirrymme alakertaan Historian luokkaan, jossa alustajamme kertoo kevään poliittisista kuvioista.
 
Ikinaakkojen juttutuokio jatkuu perinteisesti kuukauden viimeisenä torstaina. Kantapöytämme Old Bankissa kutsuu 23.2. kello 15 vapaamuotoiseen turinatuokioon.
 
Nähdään 9.2. Koulussa ja 23.2. Old Bankissa !
 
 

Ikinaakkojen kirje 2017/1

Vuosi on vaihtunut, ja on aika suunnata kevätkaudelle. Tämän vuoden ensimmäinen tapaamisemme on torstaina tammikuun 19. päivä tutuissa kuvioissa. Aloitamme kello 13 

Koulussa lounaalla, ja sen jälkeen siirrymme Historian luokkaan. Päivän puheenaiheemme on ravitsemus eli mitä seniori-ikäisten  kannattaa muistaa syödäkseen terveellisesti.

Ravintoasioista meille kertoo ravitsemustutkija, dosentti Paula Hakala.


Vanhaan tapaan tammikuussa jatkuvat myös Ikinaakkojen vapaamuotoiset juttutuokiot. Kantapöytämme Old Bankissa kutsuu keskustelemaan torstaina 26.1. klo 15.


Nähdään Koulussa 19.1. ja Old Bankissa 26.1.

Terveisin Heli
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 040 7623013

Ikinaakkojen marraskuu

 

Marraskuun aiheenamme on tulevaisuuden ruoka. Ovatko ravintorikkaat ja proteiinipitoiset hyönteiset ratkaisu ekologiseen ja riittävään ruoantuotantoon? Mitkä hyönteiset käyvät ihmisravinnoksi, ja millaista tutkimusta aiheesta parhaillaan tehdään ? Näitä kysymyksiä selvittelemään tulee “Hyönteiset ruokaketjussa”-hankkeen projektipäällikkö Jaakko Korpela Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksesta.

Kokoonnumme torstaina 10.11. klo 13 ravintola Kouluun lounaalle, ja sen jälkeen siirrymme Historian luokkaan kuuntelemaan Jaakko Korpelan alustusta.

Joulukuussa Ikinaakat lähtevät perinteisesti merelle. Teemme piknik-risteilyn Maarianhaminaan ja takaisin. Päivä on keskiviikko 13.12. ja lähtö on aamulla klo 8.45 Amorellalla, ja takaisin purjehditaan Viking Gracella, satamassa ollaan klo 19.50. Risteilyn hinta on 52 euroa hengeltä. Hintaan sisältyy menomatkalla monipuolinen meriaamiainen kuohuviinin kera, neuvotteluhuone ja kahvi + hedelmät, ja paluumatkalla nautitaan jouluinen buffetpöytä. Lisäksi paluumatkalle on varattu 2 yhteistä hyttiä.
Menomatkalla Seppo Lehtinen on luvannut kertoa viineistä. Niistä tarkempaa tietoa myöhemmin, ja maistelun hinta kerätään perinteisesti kolehtina.

Piknik-risteilylle on varattu 20 paikkaa, ja mukaan on ilmoittauduttava minulle viimeistään 21.11. mennessä. Ilmoittautumisen yhteydessä tarvitsen laivayhtiötä varten tiedon kunkin syntymävuodesta. Risteilyn hinta 52 euroa tulee myös maksaa 21.11.mennessä.

Pankkitilinumeroni on FI78 8200 4710 7747 72.  Merkitse viestikenttään  nimi ja risteily 13.12.

Nähdään!

Heli Venho
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   040-7623013

Jäsenkirje 2016-05

Toukokuussa ikinaakkaparvemme pyrähtää kevätretkelle. Torstaina 12. toukokuuta suuntaamme Paraisille. Matkaan lähdetään Turku-Parainen vuorobussilla (Vainion liikenne), Turun linja-autoasemalta kello 12.15. Kyytiin voi nousta myös matkan varrelta, mm. Tuomiokirkkopuistossa on pysäkki Porthanin puiston puolella.

Lue lisää...

Alakategoriat