Ikinaakkojen kalenteri

Ikinaakat on varsinaissuomalaisten toimittajasenioreiden oma yhdistys. Jäsenyys ei edellytä TSY:n jäsenyyttä. Puhenjohtajistoon kuuluu vuoden 2016 alusta Heli Venho, Liisa Sundelin ja Marja Myllyluoma. Lisätietoja Ikinaakka-asioista saat osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ikinaakkojen kirje 2017/6 (lokakuu)

Lokakuussa tutustumme Turun maisemiin 1900-luvun alkuvuosikymmeninä. Lokakuun tapaamisemme vieraaksi tulee tietokirjailija Petri Aalto. Häneltä on hiljattain ilmestynyt toinen kirja, joka kertoo Turun ilmeestä vanhoissa postikorteissa. Kirja esittelee 250 vanhaa postikorttia, joista monet ovat ennen julkaisemattomia. Kirja jatkaa syksyllä 2015 ilmestyneen Turku vanhoissa postikorteissa-kirjan tarinaa. Petri Aalto on luvannut kertoa meille vanhan Turun tarinaa molempien kirjojen pohjalta.
Aloitamme lokakuun tapaamisemme perinteisesti lounaalla Ravintola Koulun yläkerrassa klo 13. Syötyämme siirrymme alakertaan Historian luokkaan seuraamaan Petri Aallon esitelmää.
 
Ikinaakkojen juttutuokio on lokakuun viimeisenä torstaina 26.10. klo 15. Silloin kantapöytämme Old Bankissa on varattu vapaamuotoista jutustelua varten. Kaikki rohkeasti mukaan !
 
Näkemisiin torstaina 12.10. Koulussa ja 26.10. Old Bankissa ! 
 
Terveisin Heli Venho
 

Ikinaakkojen kirje 2017/5 (syyskuu)

Syksy on tullut ja muuttolinnut kerääntyvät parviin, joten on tullut aika Ikinaakkaparvemmekin taas aloittaa kuukausittaiset tapaamiset. Syksyn ensimmäinen lounastreffimme on keskiviikkona 13.syyskuuta. Poikkeuksellinen päivä, johtuu siitä, että torstai ei sopinut kohteellemme Turun kaupunginteatterille. Siis tapaamme keskiviikkona 13.9. kello 13 Turun kaupunginteatterin pääoven edessä (Itäinen Rantakatu 14). Silloin tutustumme remontoituun kaupunginteatteriin ja lounastamme teatterin yhteyteen perustetussa Kivi-ravintolassa. (Kivi toimii päivisin normaalisti lounasravintolana.) Kokoonnumme porukalla klo 13 teatterin pääoven edessä ja menemme yhdessä sisään teatteriin. Aloitamme lounaalla, ja sen jälkeen tapaamme kaupunginteatterin toimitusjohtajan Arto Valkaman ja teemme tutustumiskierroksen kaupunginteatterin tiloissa.

Ikinaakkojen syksyn teatterikäyntihän on "Seitsemän veljestä" Turun kaupunginteatterissa 15.marraskuuta klo 12. Innostus oli melkoinen, kun keväällä eka kertaa vahvistettiin syksyn teatterivisiitti, ja varatuista 26 lipusta on enää jäljellä 2 lippua ( 37 euroa/kpl). Niitä voi kysellä syyskuun lounastapaamisessamme. Kaikille lipunvaraajille lähetän vielä syyskuussa sähköpostiviestin pankkitilistä, jolle maksun teatterilipuista voi maksaa 5.lokakuuta mennessä.

Samaan teatterinäytökseen kanssamme tulee joukko helsinkiläisiä YLEn eläkeläistoimittajia eli Vanhoja kettuja. He toivovat tapaavansa meidät näytöksen jälkeen ruokailun merkeissä. Heidän toivomansa buffet-ruokailu on ravintola Juliniassa hintaan 10 euroa/ henkilö. Myöhäislounaalle ovat tervetulleita myös ne Ikinaakat, jotka eivät tule teatteriin. Tarkempaa tietoa Kettujen tapaamisesta ja mahdollisesta alustuksesta seuraavassa kuukausiviestissä.

Syksyn ensimmäinen Ikinaakkojen juttutuokio on torstaina 28. syyskuuta klo 15 Old Bankissa. Silloin kantapöytämme odottelee vapaamuotoisia keskustelijoita.

 Tavataan 13.9. klo 13 Kaupunginteatterissa ja 28.9. klo 15 Old Bankissa!

Heli Venho

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. , puh.040 7623013 

Ikinaakkojen kirje 2017/4

 
Huhtikuun lounastapaamisen aiheena on Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin moninaiset aikaansaannokset. Vajaat neljä kuukautta kestäneen virkakauden aikana hän on toimillaan herättänyt melkoista hämmennystä, huolta, kiukkua ja pelkoa. Mitä vielä on tulossa jatkossa. Sitä pohdimme alustajamme dosentti Benita Heiskasen kanssa. Hän on Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton - keskuksen johtaja.
 
Kokoonnumme torstaina 6.4. lounaalle kello 13 Panimoravintola Koulun yläkertaan. Syötyämme jatkamme yläkerran Cygnaeus-salissa alustuksen merkeissä.
 
Ensi syksynä Ikinaakat lähtevät katsomaan Turun kaupunginteatterin jo ennalta kohuttua "Seitsemän veljestä"-esitystä. Olen varannut meille lippuja 15.marraskuuta klo 12 olevaan näytökseen. Paikat ovat neljännellä ja viidennellä rivillä teatteritalon suurella näyttämöllä.  Ilmoittautumiset tälle teatteriretkelle tarkemmin syyskuussa, mutta nyt voitte jo varata ajan omaan allakkaanne.
 
Huhtikuun juttutuokio on Old Bankissa torstaina 27.4. Silloin kantapöytämme kutsuu Ikinaaakkoja kelo 15 vapaamuotoiseen jutustelutuokioon.
 
Nähdään 6.4. Koulussa ja 27.4. Old Bankissa!
 
Terveisin  Heli
 
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. puh. 040 7623013  

Ikinaakkojen kirje 2017/3

Maaliskuun tapaamisessamme tutustutaan kuuluisan turkulaisarkkitehdin Erik Bryggmanin tuotantoon ja vaikutukseen. Alustajaksemme tulee Bryggman-instituutin asiamies Mikko Laaksonen. Hän on perehtynyt monipuolisesti tämän Suomen funktionalismin keskeisen arkkitehdin tuotantoon.

Aloitamme torstaina maaliskuun 9. päivänä klo 13 lounaalla ravintola Koulun yläkerrassa. Syötyämme siirrymme alakertaan Historian luokkaan, jossa alustajamme kertoo Erik Bryggmanin merkityksestä.
Alkuvuodesta Mikko Laaksonen on julkaissut perusteellisesti Bryggmanin kohteita kartoittavan kirjan "Erik Bryggmanin arkkitehtuuri". Hänellä on näitä kirjoja mukanaan, ja kirjan voi ostaa hintaan 50 euroa/ kappale.

Pääsiäisviikon takia Ikinaakkojen huhtikuun lounastapaaminen on jo torstaina 6.4. Silloin aiheena on USAn tammikuussa aloittanut presidentti Donald Trump, ja hänen kohua herättäneet toimensa. Alustajaksi tulee dosentti Benita Heiskanen. Hän on Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton -keskuksen johtaja. 

Ikinaakkojen juttuokiot jatkuvat perinteisesti kuukauden viimeisenä torstaina. Maaliskuussa päivä on 30.3. Kantapöytämme Old Bankissa odottaa klo 15 puheliaita Ikinaakkoja keskustelemaan vapaamuotoisesti.

Nähdään 9.3. Koulussa ja 30.3. Old Bankissa

Ikinaakkojen kirje 2017/2

Helmikuussa pohdimme kotimaan poliittisia kuvioita. Kuukauden alusta eduskunta on palannut takaisin töihin, ja hallitus on kohta kautensa puolivälissä. Lisäksi parin kuukauden päästä on kuntavaalit. Miten tuulinen ja tuima poliittisesta keväästä tulee, ja mitä suuria mullistuksia on odotettavissa, sitä pohdiskelemme asiantuntijan  opastuksella.
Alustajaksemme tulee Turun yliopiston eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja Markku Jokisipilä.
 
Kokoonnumme torstaina helmikuun 9. päivänä kello 13 vanhaan tapaan ravintola Koulun yläkertaan lounaalle. Ruokailun jälkeen siirrymme alakertaan Historian luokkaan, jossa alustajamme kertoo kevään poliittisista kuvioista.
 
Ikinaakkojen juttutuokio jatkuu perinteisesti kuukauden viimeisenä torstaina. Kantapöytämme Old Bankissa kutsuu 23.2. kello 15 vapaamuotoiseen turinatuokioon.
 
Nähdään 9.2. Koulussa ja 23.2. Old Bankissa !
 
 

Ikinaakkojen kirje 2017/1

Vuosi on vaihtunut, ja on aika suunnata kevätkaudelle. Tämän vuoden ensimmäinen tapaamisemme on torstaina tammikuun 19. päivä tutuissa kuvioissa. Aloitamme kello 13 

Koulussa lounaalla, ja sen jälkeen siirrymme Historian luokkaan. Päivän puheenaiheemme on ravitsemus eli mitä seniori-ikäisten  kannattaa muistaa syödäkseen terveellisesti.

Ravintoasioista meille kertoo ravitsemustutkija, dosentti Paula Hakala.


Vanhaan tapaan tammikuussa jatkuvat myös Ikinaakkojen vapaamuotoiset juttutuokiot. Kantapöytämme Old Bankissa kutsuu keskustelemaan torstaina 26.1. klo 15.


Nähdään Koulussa 19.1. ja Old Bankissa 26.1.

Terveisin Heli
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 040 7623013

Alakategoriat