TJY:n, PJY:n ja Satakunnan Journalistien yhteinen laivaseminaari käsittelee tänä vuonna journalistisia ansaintamalleja. Seminaari pidetään Siljan laivoilla matkalla Turku-Maarianhamina-Turku lauantaina 28 lokakuuta. Puhujina ja keskustelijoina tutkijoita ja vaikuttajia sekä tavallisia journalisteja. Aikaa jää myös vapaalle seurustelulle ja verkostoitumiselle. 

Ohjelma

 • 07:20 Lippujen jako alkaa Turun satamassa (Linnankatu 90, Turku) 
 • 08:00 Aamiainen alkaa Silja Galaxyn Buffet Silja Line:ssa kannella 7.
 • 08:15 Laiva  lähtee.
 • 09:00 Tervetuloa seminaariin kokousosastolla, keulassa kannella 5.
 • 09:15 Uusinta uutta USA:sta. Mikko Grönlund kertoo tutkimushankkeesta Uutismedian uudet liiketoimintamallit Yhdysvalloissa. Lehtien toimintaympäristö ei ole entisellään, miten siihen on reagoitu? Mitä on tullut keksittyä?
 • 09:45 Raportti Rapportista. Jari Järvenpää kertoo journalismin joukkorahoitustykalu ja julkaisualusta Rapportin alkutaipaleesta. Rapportin lukijat päättävät kenelle haluavat kuukausimaksunsa maksaa, ja toimittajat tekevät vähintään yhden jutun kuukaudessa.
 • 10:20 Kahvitauko
 • 10:45 Kevyesti uudelleen käyntiin, à la PJY. 
 • 11:15 Kaksilla rattailla yli kuolemanlaakson. Kaisa Ylhäinen on pro gradututkielmaansa varten tutkinut miten kahdeksassa suomalaisessa paikallislehdessä yritetään selvitä siirtymästä printistä digitaaliseen tulevaisuuteen – josta kaikki ovat jo yhtä mieltä. 
 • 11:45 Lehdistön leipä . Sirpa Kirjonen kertoo miten Facebook on muuttanut sanomalehtien lukemista, mistä 15-34-vuotiaat ovat halukkaita maksamaan, ostaako joku sanomalehtiä vielä viiden vuoden kuluttua. Mitä tästä ajatellaan lehdistölinnakkeen sisällä? 
 • 12:15 Loppukeskustelu
 • 12:45 Seminaarin päätös
 • 13:35 Laivan vaihto Maarianhaminassa, paluumatkalla Baltic Princess. Käytettävissä paluumatkalla kolme hyttiä tavaroille mutta ei kokoustilaa. 
 • 14:00 Lounas Buffet Silja Linessa, Baltic Princessin kannella  7.

Ruokailun jälkeen vapaata seurustelua. Laiva saapuu Turun satamaan klo 19:15. 

Puhujat


Mikko GrönlundMikko Grönlund

Turun yliopiston Braheakeskuksen tutkimuspäällikkö. Parin kymmenen vuoden tutkimuksia media-alan liiketoimintamalleista, median ja viestintäalojen taloudesta, painetun median markkinoista, digitalisoitumisesta ja tekijänoikeusalojen taloudellisista vaikutuksista. Useita kirjoja ja artikkeleita. 

 

 

Jari JärvenpääJari Järvenpää

Julkaisualusta Rapportin toimitusjohtaja, kansalaisaktivisti ja Tampereen yliopistosta valmistunut filosofian maisteri. Toiminut viestintäalalla freelancerina ja vaikuttanut useissa kansalaisjärjestöissä. Yksi #Koulutuslupaus -kampanjan pääorganisaattoreista. Parhaillaan töidensä ohella Suomen nuorisoyhteistyö - Allianssi ry:n varapuheenjohtaja.

 

 

Kaisa YlhäinenKaisa Ylhäinen

Satakunnan Kansan toimittaja. Sai keväällä valmiiksi paikallislehtien ansaintamalleja digiaikana käsittelevän pro gradunsa, ja jatkaa vielä tutkimusta ja opintoja. Tavoitteena on jatkaa paikallislehtien ja median murroksen parissa myös väitöstutkimuksessa.

 

Sirpa KirjonenSirpa Kirjonen

Kuluttaja- ja mediamarkkinoinnista vastaava johtaja Sanomalehtien liitossa. On nähnyt suurin piirtein kaikki suomalaista lehdistöä sivuavat tutkimukset viimeisten kymmenen vuoden ajalta ja seuraa läheltä sisältä päin lehdistön ponnistuksia uusien liiketoimintamallien löytämiseksi. 

 

 

 

 

Järjestäjät

 

Sini Silvan 

 

<<< Sini Silvàn, TJY:n puheenjohtaja

  

TJY:n asiamies Mathias Luther >>> 

Mathias Luther 

 

 Hinta on niin TJY:n, PJY:n kuin Satakunnan Journalistien jäsenille sama 35 euroa, viimeksimainituille sisältäen matkat Porista, Raumalta ja Tampereelta. Seminaari on avoin muillekin Journalistiliiton jäsenille hintaan 100 euroa. Tieto siitä mille tilille maksut maksetaan tulee paluupostissa ilmoittautuessa, samoin tärkeimmät kellonajat ja puhelinnumerot. Kuljetukset lähtevät Tampereelta (Vanha kirkko) ja Porista (Pohjoispuisto) aamulla 28.10 kello 5:15, Raumalta pääsee kyytiin linja-autoasemalta. 

///Ilmoittautuminen on päättynyt. Matkalle lähtee 38 kiinnostunutta kuulijaa kolmesta yhdistyksestä. Tervetuloa!///

 

==================================================================

jokukuva.jpg