J-junalla Jokioisiin ja Forssaan

Alla aikataulu TJY:n ja muiden journalistiyhdistysten kevätretkelle 28.5.2017.

kartta jokioinen9:05 VR:n juna IC 909 lähtee Turusta josta TJY-läisten retki alkaa. Junaan voi myös nousta Loimaalla 9:44.

9:56 IC 909 saapuu Humppilaan, jossa jäämme pois.

Samaan aikaan saapu juna Tampereelta, ja tässä kohtaa retkeen voivat liittyä myös muut. Humppilan aseman vieressä on runsaasti pysäköintitilaa, museojunan lähtöpaikka on ratapihan toisella puolella jonne johtaa alikulkukäytävä.

10:10 (noin) JMR:n tilausjuna lähtee Humppilasta kohti Minkiötä.

10:35 Juna saapuu Minkiölle. Pullakahvit aseman Keltaisessa kahviossa.

11:00 Opastettu kierros veturitalleille, mahdollisuus kokeilla myös resiinalla ajoa.

11:50 Juna jatkaa Minkiöltä Jokioisille.

12:10 Juna saapuu Jokioisille.

12:15 Tilausbussi lähtee kohti Forssaa.

12:40 Opastettu kierros Forssan Museossa.

14:00 (noin) Ruoka Vanhassa Värjärissä.

15:20 Tilausbussi lähtee kohti Humppilaa.

15:59 VR IC 921 lähtee kohti Tamperetta.

Tilausbussi jatkaa TJY-läisten kanssa Loimaan kautta Turkuun, jossa kyydistä pääsee niin torilla kuin rautatieasemalla.

Ilmoittautuminen viimeistään 10.5 14.5, siitä ja sen hinnasta tiedot tässä.


    

 

 

jokioinen 03

Museojunan vaunut ovat katettuja mutta lämmittämättömiä joten jos päivä on viileä, ota lämmin takki.

Junaan pääsy ei ole esteetön mutta kuitenkin laitureiden ansiosta kohtalaisen helppoa.fmuseo web

Forssan Museo voitti 2014 Vuoden Museo-tittelin joka silloin jaettiin ensimmäistä kertaa. Palkinto jaetaan museolle jonka toiminta on tuonut uusia tai erilaisia näkökulmia, ideoita ja ajatuksia museoalalle. Palkinnon jakavat Suomen museoliitto ja ICOM - Suomen komitea.
Vierailumme aikaan museossa on esillä perusnäyttely Kirjavan Kankaan Kaupunki joka kertoo elämästä Forssassa ja ympäröivällä maaseudulla 1800-luvulta 1970-luvulle. Iso rooli on tekstiiliteollisuudella jonka nimi oli viimeksi Finlayson. Saatamme nähdä myös vilauksen uudesta näyttelystä Valokuvaamo Hellaksen kuvista sadan vuoden takaa jolloin Forssalainen työväki tungeksi työväentalon ympärillä niin ettei kaikki sisään mahtuneet. Vähän ay-historiaa myös.


varjari web

Mustialan matkailu joka hoitaa ravintola Vanhan Värjärin Forssassa lupaa seuraavaa:

  • Yrttimarinoitua kanaa, karitsan paahtopaistia tai kalaa (valinta etukäteen)
  • Tumma rakuunakastike
  • Perunaterriini (paikallisia uusia jos on jo saatavilla)
  • Paahdetut kevätkasvikset
  • Kvinoa-, porkkana-, tomaatti-, pinaattisalaatti
  • Itse tehtyä leipää
  • Kahvi ja porkkanakakku

Lisäksi mahdollisuus tilata paikallista käsityöolutta.


Retken lähtöhinta on 50 euroa aikuiselta ja 40 euroa alle 12 v lapselta, sisältäen kaikki ohjelman mukaiset siirtymiset, opastukset ja syömiset Humppilasta kello 10 Humppilaan kello 16. TJY:n jäsenet maksavat 25 euroa, mikä sisältää myös matkat Turusta tai Loimaalta. Myös Satakunnan Journalistit ja Pirkanmaan Journalistiyhdistys ovat  tehneet päätöksiä jotka alentavat jäsentensä osallistumismaksun 20-25 euroon. Hinnat selviävät yksityiskohtaisesti ilmoittautumissivulla, missä voit myös valita ruokasi.

Huovinrinne kutsuu toimittajia

TJY järjestää tutustumismatkan Porin Prikaatiin Säkylään maanantaina 24.4. Yhdistys järjestää ja kustantaa bussikuljetuksen Turusta, lähtö 14:15 ja paluu noin 20:15, ja prikaati järjestää ja kustantaa vierailuohjelman mukaan lukien päivällisen Huovinrinteen upseerikerholla. Ilmoittautuminen viimeistään 20.4 kello 11 tästä. Lisätietoa ohjelmasta – napsauta otsikkoa.

Lue lisää...

Mediakunta esittäytyi Old Bankissa

Journalistiliiton uusi freelancetyön osuuskunta joka aloitti toimintansa tammikuussa oli Jälki-istunnon aiheena 5.4. Osuuskunnan ideaa ja palveluja esitteli sen toiminnanjohtaja Maiju Mitrunen ja freelancetyön ostajan näkökulman keskusteluun tuo Turun Sanomien urheilun ja lukemistotoimituksen päällikkö Maria Vesterinen.  Keskustelu oli vilkasta ja antoisaa. Todettiin että Mediakunnalle on ilmeinen tilaus. Sen jäsenmäärä on jo nyt lähellä koko vuoden tavoitetta. Liittymällä nyt voi myös vaikuttaa siihen miten osuuskunnan toiminta kehittyy koska ensimmäinen jäsenkokous jossa hallitus valitaan pidetään toukokuun alkupuolella. 

Sini on puheenjohtaja

 

puheenjohtajattsySini Silvàn on TSY:n uusi puheenjohtaja. Sini on istunut TSY:n hallituksessa ensimmäistä kertaa jo viime vuosituhannella, ja viimeiset viisi vuotta ahkerasti, ollen myös TSY:n alueosaston tarmokas puheenjohtaja. 

Puheenjohtajan esittelyyn ja ohjelmaan palataan – tässä vaiheessa onnittelut, ja suuret kiitokset Asko Lehtoselle joka on sympaattisesti ja selvänäköisesti luotsannut TSY:tä viimeiset neljä vuotta. 

Tässä Janica Vilenin kuvassa uusi ja lähtevä puheenjohtaja kukitettuna heti jännittävän vaalikokouksen jälkeen.

 Katso koko syyskokouksessa valittu vuoden 2017 hallitus tästä!

Lisää artikkeleita...