Suomen Journalistiliittoon kuuluvan Turun Journalistiyhdistys ry hallitus on järkyttynyt sekä Turun Sanomien että alueen paikallislehtien yt-uutisista.

Yt:t ovat kovia pienille toimituksille, jossa yhdenkin ihmisen irtosanominen merkitsee valtavasti kasvavaa työtaakkaa toisille toimittajille.

 

Irtisanomisuhka on raaka yhtä lailla ja erityisesti Turun Sanomien toimitukselle, jossa käydään nyt kahdeksannet yt-neuvottelut vuoden 2008 jälkeen. Ihmiset ovat jo valmiiksi vähissä ja tiukilla sekä toimituksessa että muissa tehtävissä.

Turun Sanomat Oy:n ilmoittama tavoite 16 toimittajan vähennystarpeesta on järkyttävä. Kun toimituksessa on nyt 85 työntekijää, irtisanomien uhkaa jo joka viidettä työpaikkaa.

Yt:t vievät pahimmillaan työpaikkoja, mutta vaikuttavat stressaavasti ja lisäävät työpahoinvointia myös niille, jotka saavat pitää työpaikkansa.

Lehtien kustantajien tulisi löytää muita keinoja kehittää medioita yhteistyössä toimittajien ja muiden työntekijöiden kanssa.

Journalistiyhdistys yhtyy Turun Sanomien toimitusosaston vetoomukseen Turun Sanomat Oy:n ja TS-yhtymän omistajiin, että yt-neuvottelujen päätteeksi ei tarvittaisi irtisanomisia.

Journalistiyhdistys katsoo että sekä Turun Sanomissa, että Turun ja Salon alueen paikallislehdissä pitäisi säilyttää vähintään nykyinen vahvuus, jotta pystytään tuottamaan sitä ainutlaatuista paikallista materiaalia joka kiinnostaa ja koskettaa lukijoita ja saa lehdet pysymään kiinnostavina ja kilpailukykyisinä uutisvälineinä ja toimijoina.

TJY muistuttaa myös että uutisaiheet yleensä saavat alkunsa paikallisina ilmiöinä tai vähintään heijastuvat tavallisten ihmisten – asiakkaiden – elämään. Lehdistä ja tiedotusvälineistä haetaan tuttuja kasvoja ja myös luotettavat toimittajat ovat tärkeä elementti lehdissä.

==================================================================

asetelma_copy.jpg